Skip to main content
HomeEventsThe Big Bee Buzz

Events - Event View

This is the "Event Detail" view, showing all available information for this event. If registration is required or recommended, click the 'Register Now' button to start the process. If the event has passed, click the "Event Report" button to read a report and view photos that were uploaded.

The Big Bee Buzz

When:
Friday, February 23, 2018, 6:00 PM until Saturday, February 24, 2018, 5:00 PM
Where:
Venue 68
6910 S 101st E Ave
Tulsa, OK  74134
Category:
Big Bee Buzz
Registration is required
Payment In Advance Or At Event
Registration cancellations will be accepted until February 22, 2018 at 6:00 PM
Registrants & Fees
$40.00
 
$50.00
$40.00
 
$50.00
$40.00
 
$50.00
$40.00
 
$50.00

Schedule of Events

Friday Evening (February 23, 2017)
:

 

6:00 - 6:25 p.m.           Check-in & Registration

6:25 - 6:30  p.m.          Welcome and Opening Remarks - Dane Strickland

6:30 - 7:15  p.m.           Keith Delaplane – The Honey Bee Superorganism and Why It Matters to Beekeeping.

15 minute break

7:30 - 8:15 p.m.           You Pick:

Beginner – Clarence Collison – Swarm Management – Are You Winning?

Advanced – Adrian Quiney – Honey Then Bees: Overwintered Nuc to Honey Producers And Back             With Biotechnical Mite Control Methods  

15 minute break

8:30 - 9:15 p.m.           You Pick:                                                                               

Beginner – Ed Levi – Small Hive Beetles

Intermediate – Grant Gillard – How To Raise A Few Queens

 

Saturday (February 24, 2018):

 

8:15 - 8:45 a.m            Donuts, Check-in and Registration

8:45 - 9:00 a.m.           Oklahoma Beekeeping Update

9:00 - 9:45 a.m            Dr. Clarence Collision – Examining Combs- What Do They Tell You?

15 Minute Break

10:00 - 10:45 a.m.       You Pick:

Beginners – Grant Gillard –  Hindsight:  What I'd do differently if I had to start over again.

Advanced – Keith Delaplane – What the Superorganism Means for Honey Bee Breeding

15 Minute Break

11:00 - 11:45   a.m.     You Pick:

Beginners – Adrian Quiney – Lifecycle of the Honeybee - Sex, Violence, and Getting through the Winter.

Advanced – Ed Levi – How I Keep Bees Without Treatments

11:45 - 1:00     p.m.     Lunch Break

1:00 - 1:45       p.m.     You Pick:

Keith Delaplane – Honey Bee Epidemiology in an Age of Bee Decline

Nancy Gillard – Marketing Honey at Farmers Markets

15 Minute Break

2:00 - 2:45 p.m.           You Pick:

Beginner/Intermediate – Grant Gillard “Seven Habits of Highly Successful Beekeepers”  

Intermediate – Clarence Collison – Applying The Basics Of Honey Bee Biology

15 minute break

3:00 – 3:45 p.m.          You Pick:

All Levels – Ed Levi – Beekeeping Travels with Ed Levi

Advanced – Adrian Quiney – It's a Cluster... One Man's Foray into Treatment-Free Beekeeping with Nucs.

15 Minute Break

4:00 –  4:30 p.m.         Joint Session:  Q&A Panel with All Speakers

4:30 – 4:45 p.m.          Close Silent Auction & Wrap Up